Saitko viime vuonna liikaa opintotukea? Takaisinmaksun eräpäivä lähenee

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Opiskelijoiden tulot määrittelevät sen, kuinka monelta kuukaudelta vuodessa he voivat nostaa opintotukea. Jokaisen pitää itse huolehtia, etteivät vuositulot ylitä vuositulorajaa. Tuloja voi olla 1.040 euroa jokaista tukikuukautta kohti ja 3.120 euroa jokaista tuetonta kuukautta kohti.

Liikaa opintotukea vuonna 2023 saaneet voivat palauttaa opintotukea vapaaehtoisesti. Se on maksettava huhtikuun loppuun mennessä. Jos opiskelija ei palauta liikaa maksettua opintotukea huhtikuun loppuun mennessä, Kela perii sen takaisin korkojen kera.

Takaisin maksettava määrä on 7,5 prosenttia suurempi kuin silloin, kun tuen palauttaa vapaaehtoisesti. Opintotuen tulorajoja on korotettu merkittävästi viime vuosina, mikä mahdollistaa opiskelijoiden suuremmat lisätienestit ilman, että se vaikuttaa heidän opintotukiinsa. Kela on ilmoittanut liikamaksuista opiskelijoille tekstiviesteillä tai sähköposteilla.