Tutkija väittää: Tekoäly tulee suorittamaan kaikki ihmisten työt

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen filosofi Nick Bostrom on väittänyt, että tekoäly tulee olemaan ihmiskunnan viimeinen keksintö. Hänen mukaansa jokainen tehtävä voi automatisoitua ja muuttaa maailman ihmiskunnalle tuntemattomaksi. Akateemikon mukaan ainoastaan ne työt säilyvät, joissa kuluttaja haluaa suoran kontaktin toiseen ihmiseen.

Oxfordin yliopiston Future of Humanity Instituten johtaja Nick Bostrom sanoi, että superäly tulee syrjäyttämään monet ammatit. Tekoäly voi kehittää itse itseään paremmaksi ja tehokkaammaksi. Siihen ei enää tarvita ihmisen kognitiivista apua. Hänen mukaansa ainoat suojassa olevat työpaikat ovat inhimillisyyttä korostavia. Hän nostaa esimerkiksi papin työn.

– Todennäköisesti ihmiset haluavat vain toisen ihmisen toimittaman hääseremonian. Muuten kaikki toiminnallisesti määritellyt tehtävät tehdään tulevaisuudessa halvemmin ja tehokkaammin tekoälyn avulla, Bostrom sanailee.