Mies yritti välttyä elatusmaksuilta – tekaisi kuolemansa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kentuckyssä asuva mies yritti luistaa lapsensa elatusmaksujen maksamisesta rajulla tavalla. Hän tekaisi oman kuolemansa identiteettivarkauden avulla. Mies jäi kuitenkin lopulta kiinni teostaan.

Jesse E. Kipf käytti tammikuussa 2023 toisessa osavaltiossa asuvan lääkärin tietoja päästäkseen käsiksi Havaijin kuolintodistusjärjestelmään. Hän merkitsi itsensä kuolleeksi järjestelmässä. Kipf pääsi käsiksi myös muiden osavaltioiden kuolintodistusjärjestelmiin väärän henkilöllisyyden turvin.

Kipf myönsi oikeudessa syyllistyneensä identiteettivarkauteen ja tietoliikennepetokseen. NBC-uutissivuston mukaan mies tekaisi kuolemansa välttyäkseen elatusmaksujen maksamisesta ex-vaimolleen. Maksamattomia elatusmaksuja oli kertynyt yli 100 000 dollarin edestä.

Kipf tuomittiin myös muun muassa väärän lausunnon antamisesta. Teoista olisi voinut koitua yli 30 vuoden vankeusrangaistus. Syyttäjän kanssa tehdyn sopimuksen vuoksi Kipfiä odottaa kuitenkin enimmillään seitsemän vuoden vankeustuomio.