Tässä Suomen kaupungissa eniten autovarkauksia: ”Luvut aika hurjia”

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Yksi suomalaiskaupunki nousee selvästi esille autovarkauksia koskevissa tilastoissa. Vakuutusyhtiö POP Vakuutuksen mukaan vuosina 2020-2023 Keravalla tapahtui pelkästään kappalemäärällisesti enemmän autovarkauksia kuin esimerkiksi Jyväskylässä.

– Keravan luvut ovat kyllä aika hurjia, jos vertaa siihen, että Kerava on asukasluvultaan melkein neljä kertaa pienempi kaupunki kuin Jyväskylä, kertoo tiedotteessa POP Vakuutuksen korvauspalvelun operatiivinen päällikkö Tommi Lehmusvirta.

Keravalla varkausvahinkoja on tapahtunut yli kaksinkertainen määrä vertailuun valittujen suurempien kaupunkien keskiarvoon verrattuna. Helsingissä ja Vantaalla varkausvahinkoja on tapahtunut noin 40 prosenttia keskimääräistä enemmän. Espoossa ja Tampereella vahinkoja sattuu keskimääräisesti.

Turussa autoihin ei kajota niin usein kuin muualla Suomessa. Siellä varkausvahinkoja on sattunut lähes puolet vähemmän kuin tilaston vertailukaupungeissa keskimäärin. Autovarkaita kiinnostavat erityisesti katalysaattorit, eivätkä vanhemmatkaan automallit ole aina turvassa.

Pop Vakuutus kehottaa pitämään auton ovia aina lukittuna ja parkkeeraamaan ajoneuvon mahdollisimman näkyvälle ja valoisalle tai valvontakameroilla varustettuun paikkaan. Autoon ei kannata jättää mitään arvokasta. Renkaiden ja vanteiden varkauksia voi ehkäistä lukkopulteilla ja katalysaattoreita erillisellä suojalla.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.