Haaksirikkoutuneet pelastettiin autiolta saarelta – hätäviesti kuin elokuvista

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joukko autiosaarelle Tyynellä valtamerellä haaksirikkoutuneita merenkävijöitä on pelastunut kekseliäisyytensä ansiosta. Saarelle päätyneet kolme miestä löydettiin heidän rantahietikolle tekemänsä avunpyyntöviestin avulla.

Veneilijät olivat lähteneet kalastamaan pääsiäissunnuntaina Mikronesian Polowat-saarelta. Veneen moottorin hajoamisen seurauksena he päätyivät asumattomalle Pikelot-saarelle. Miesten radion akku loppui ennen kuin he ehtivät hälyttämään apua.

Haaksirikkoon joutuneet keräsivät saarella kasvavista palmuista lehtiä. He muodostivat niistä rantahiekkaan isokokoisen help, eli apua -tekstin. CNN-uutissivuston mukaan miehet elivät viikon ajan kookoshedelmillä ja saarella sijaitsevasta lähteestä peräisin olevalla vedellä.

Haaksirikkoutuneita alettiin etsiä 6. huhtikuuta omaisten ilmoitettua heidät kadonneiksi. Seuraavana päivänä Yhdysvaltain laivaston merivalvontakone havaitsi palmunlehdistä tehdyn hätäviestin. Miehille pudotettiin selviytymispakkaus, ja heidät pelastettiin myöhemmin Yhdysvaltain rannikkovartioston toimesta.