Tiesitkö? Kännykkä kuusi kertaa likaisempi kuin wc-istuin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tutkimus on paljastanut, että matkapuhelimet ovat kuusi kertaa likaisempia kuin wc-istuin. Tulos koskee yli puolta puhelimista. Ihmiset pesevät yleensä kätensä vessassa käydessään, mutta sama tapahtuu harvoin puhelimen räpläämisen jälkeen.

Neljännes ihmisistä ei puhdista puhelintaan koskaan. Silti yli puolet, noin 52 prosenttia matkapuhelimista, on tuoreen tutkimuksen mukaan voimakkaasti erilaisten mikrobien saastuttamia. Vanupuikkotestit paljastivat, että yhdessä puhelimessa oli 558 prosenttia enemmän mikrobeja kuin wc-istuimessa.

Kuusi kymmenestä ihmisestä myönsi käyttäneensä puhelinta kylpyhuoneessa. Peräti 15 prosenttia lisäsi, että he eivät pese käsiään joka kerta kun he kävivät vessassa. Tutkimus oli hygieniatuotteita myyvän Initialin toteuttama.

– Levität mikrobeja joka kerta kun kosket puhelintasi. Suosittelemme käsien pesua vähintään viisi kertaa päivässä sekä aina vessassa käymisen jälkeen. Puhelimen voi puhdistaa antibakteerisella pyyhkeellä.