Tukes testasi ratsastuskypärät – odottamattoman karu tulos

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on testannut suomalaisilla markkinoilla olevia ratsastuskypäriä. Tulokset olivat niin huonoja, että virasto on joutunut poistamaan markkinoilta yhdeksän kypärää 11 testatusta. Neljä kypärää kerätään kuluttajilta pois.

Halvin testissä ollut kypärä maksoi noin 35 euroa ja kallein lähes 300 euroa. Hinta ei kertonut kuitenkaan laadusta, vaan Tukesin mukaan vakavia puutteita löytyi eniten kalleimmista kypäristä. Vaaralliset tuotteet on listattu tänne.

– Vakavia turvallisuuspuutteita löytyi lähes kaikista testatuista kypäristä, Tukes tiedottaa.

Puutteita oli muun muassa iskunvaimennuksessa, kiinnitysjärjestelmissä. läpäisenkestävyydessä, lipan taipumisessa ja näkökentän rajoittamisessa. Lisäksi joissakin tapauksissa tavaramerkille tai tavaramerkin haltijalle myönnettyä rinnakkaista EY/EU-tyyppitarkastustodistusta ei toimitettu Tukesin nähtäväksi, jolloin tuote on poistettava markkinoilta.