Kirjaston kirja palautettiin 105 vuotta myöhässä – eräpäivä oli 13. helmikuuta 1919

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kirjailija Walter Scottin klassinen romaani Ivanhoe palautettiin takaisin Poudre Libraries -kirjastoon 105 vuotta myöhässä. Kirjan lainauksen eräpäivä 13. helmikuuta 1919. Kirja löytyi sattumalta.

Tuntematon nainen palautti kirjan kirjastoon, kun hänen veljensä löysi sen sattumalta etsiessään äitinsä tavaroita Kansasissa. Kirjasto peri ennen myöhästymismaksua kaksi senttiä päivältä. Summa olisi nyt yhteensä 760 dollaria, mutta inflaation myötä summa olisi nykyrahaa 14.000 dollaria, eli noin 13.150 euroa.

Kirjasto ilmoitti, mutta totesi mitätöineensä myöhästymismaksun marraskuussa 2020. Poudre Libraries oli taannoin Fort Collinsin ensimmäinen julkinen kirjasto, ja se sijaitsi nyt tyhjillään olleessa rakennuksessa nykyisen kirjaston takana.

– Tämä on mahtavaa. Olemme innoissamme, että ihmiset ajattelivat tuoda sen takaisin. Tästä tulee upea tarina, jota kuvastaa eräänlainen kirjojen ajattomuus, eikö niin?, kirjaston digitaalisen viestinnän asiantuntija Annaclaire Crumpton kertoi paikalliselle uutiskanavalle.