Helsinki-Vantaan lentoasema palkittiin jälleen Euroopan parhaana

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentoasema valittiin taannoin jälleen Euroopan parhaaksi omassa kokoluokassaan. Lentoasema voitti ASQ, eli Airport Service Quality, -palkinnon jo viidettä kertaa kuudessa vuodessa. Palkinto perustuu kansainväliseen tutkimukseen, johon osallistuu vuosittain 400 lentoasemaa.

Helsinki-Vantaa valittiin Euroopan parhaaksi 15-25 miljoonan matkustajan kokoluokan lentoasemaksi. ASQ-tutkimuksessa matkustajat arvioivat 30 eri palvelukategoriaa, kuten opastusta, asiakaspalvelua, lähtöselvitystä ja ruokailumahdollisuuksia. Tutkimusta varten Helsinki-Vantaalla haastatellaan vuosittain noin 4 000 matkustajaa.

– Kiitokseni kuuluu kaikille finavialaisille sekä koko lentoasemayhteisölle työstä, jota teemme yhdessä sujuvan matkustuksen ja asiakaskokemuksen eteen. Maailmanluokan asiakaskokemus rakentuu monista palasista, joihin jokainen lentoasemalla toimiva yritys ja ihminen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa, kertoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki tiedotteessa.

Helsinki-Vantaan lentoasemaa operoiva Finavia on voittanut ASQ-palkinnon ennestään vuosina 2018, 2019, 2020, 2022 ja 2023. Helsinki-Vantaa valittiin myös viiden parhaan joukkoon helmikuussa tehdyssä liikematkustajien arviossa.