Raitistunut Pete Doherty: ”Minulla on vain lankapuhelin”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Raitistunut brittimuusikko Pete Doherty paljastaa, että hän on luopunut huumeiden lisäksi myös matkapuhelimestaan. Miehen tavoittaa ainoastaan lankapuhelimesta. Toki hän myöntää, että hänen vaimollaan on edelleen kännykkä, mikä kulkee myös mukana.

– Minulla ei ole älypuhelinta. Luulen, että minä ja isäni olemme ainoita tuttavapiirissäni, joilla ei ole kännykkää. Vaimollani on sellainen, joten jos tulee hätä, minut voi saada sen kautta kiinni. Minulla on lankapuhelin, mies kirjoittaa kolumnissaan The Sunille.

Hän on kuitenkin törmännyt muutamaan ongelmaan älylaitteesta luopumisen jälkeen. Hänellä on erityisesti ollut vaikeuksia päästä junaan ilman e-lippua. Samaan ilmiöön on totuttu Suomessa, sillä VR ei myy kaukojunien sarja- tai kausilippuja ilman heidän sovelluksen lataamista. Tämä pakottaa esimerkiksi säännöllisesti kaukojunilla liikkuvat lapset käyttämään älypuhelinta, vaikka ruutuajan haitallisuudesta on tieteellistä näyttöä ja digipalveluiden käyttö tulisi olla vapaaehtoista.

– Yritin mennä junaan toissapäivänä, eivätkä he päässeet minua kyytiin ilman digitaalista lippua. Se on aivan mieletöntä. He eivät myöskään uskoneet minua, kun sanoin, että minulla ei ole älypuhelinta, The Libertines -yhtyeen keulahahmo kirjoittaa.