Ravitsemussuositukset korostavat pähkinöiden terveellisyyttä – näin usein pitäisi syödä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Tutkijoiden mukaan pähkinöiden ja siementen ravitsemukselliset hyödyt ovat verrattavissa hedelmien ja vihannesten vastaaviin. Niitä ei tulisi unohtaa lautasmalleista ja terveellisistä ruokavalioista puhuttaessa. Kourallinen pähkinöitä päivässä antaa ihmiselle lukuisia hivenaineita ja terveyshyötyjä.

Aiemmissa tutkimuksissa ja analyyseissa on pähkinöiden syöminen yhdistetty sydänsairauksien ja syövän riskin alentamiseen. Prime Fifty -ravintolisävalikoiman perustaja tohtori Max Gowland kertoo, että Britannian kansanterveys ja ravintosuositukset kaipaavat kiperästi parannuksia. Sama pätee todennäköisesti myös Suomeen.

– Tieteelliset tutkimukset pähkinöiden, siementen ja kuivattujen hedelmien ravitsemusprofiileista ovat erittäin vakuuttavia. On täysin perusteltua väittää, että meidän pitäisi lisätä pähkinöiden, siementen ja kuivattujen hedelmien syöntiä sekä tutkia tapoja, joilla voisi tehostaa tiedon lisäämistä, Gowland vakuuttaa.