Suomalaiset ovat makkarakansaa – kesällä syödään miljoona kappaletta

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Makkaraa grillataan Suomessa vuoden ympäri. Kesällä herkkua tirisee kaasu- tai hiiligrillissä ja talvella nuotioretkellä tikun nokassa. Vuodenajoista aurinkoisimpana makkaraa syödää eniten.

– Kesän grillauskausi alkaa viimeistään vappuna ja jatkuu aina pitkälle syksyyn. Suosituin grillattava on grillimakkara. Sitä syödään Suomessa kesäkaudella, toukokuusta elokuuhun, noin 30 miljoonaa pakettia. Lihaisammat grillimakkarat ovat ohittaneet suosiossa niin sanotut perusgrillimakkarat, kertoo lihavalmisteiden kategoriapäällikkö Marika Rikkonen HKScanilta.

Makkaran kylkeen on hyvä varata reilusti salaattia tai muita vihanneksia ja kasviksia. Lautasella voi olla maissia, herkkusieniä ja satokauden kasviksia. Juureksista voi tehdä napostelulautasia tai grillata yrttien kera.