Jumbojetin laskeutuminen ei sujunut hyvin – hurja video leviää verkossa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Valtavan kokoisen matkustajakoneen ohjaaminen alas lentokentälle ei aina suju ongelmitta. Taannoin Los Angelesissa todistettiin tilannetta, jossa Lufthansa-lentoyhtiön jumbojetti laskeutui töyssyisellä tavalla. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Lufthansan Boeing 747-8I-koneen haastava laskeutuminen tallentui videoksi, joka jaettiin Airline Videos -tilillä Youtubessa. Matkustajakone lähestyy kiitotietä voimalla ja päätyy maata koskettaessaan pomppaamaan takaisin ylös. Käy selväksi, että laskeutumista joudutaan yrittämään uudelleen.

Kone nousee takaisin ilmaan ja kaartelee hetken aikaa kiitoradan yläpuolella. Lopulta kone ohjataan takaisin kentälle. Tällä kertaa laskeutuminen sujuu matkustajien, henkilökunnan ja lentäjien onneksi ongelmitta.