Poliisi varoittaa TikTok-haasteesta: ”Kehotamme vanhempia käymään keskustelua”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa ja videoalustoilla on vuosien ajan levinnyt erilaisia haasteita, jotka voivat olla suorittajilleen vaarallisia. Nyt turuilla ja toreilla leviää huhu uudesta haasteesta, jonka mukaan lasten tai nuorten olisi vietävä kouluun teräase. Poliisi kertoo, että on haasteesta tietoinen.

– Poliisi on selvittänyt haasteen todenperäisyyttä, mutta ei ole saanut vahvistusta asialle. Poliisi muistuttaa, että teräaseiden vieminen kouluun tai sen kantaminen julkisilla paikoilla on laitonta. Jos tällainen esine havaitaan lapsella tai nuorella, poliisi selvittää asian ja tapahtuneesta tehdään lastensuojeluilmoitus, Suomen poliisi tiedottaa.

– Kehotamme vanhempia käymään keskustelua lasten kanssa netissä leviävistä haasteista sekä rohkaisemaan lapsia kertomaan aikuisille, jos he havaitsevat tällaista materiaalia somessa.