Milano kieltää noutoruoan ostamisen keskiyön jälkeen

Matkailu · Terhi Piiroinen

Italian Milanon uudet säännöt kieltävät kaikkien noutoruokien ja -juomien myymisen kaupungin 12 eri alueella myöhäisillasta. Kielto estää esimerkiksi pizzan ja italialaisille tärkeän gelaton, eli jäätelön myymisen tiettyyn kellonaikaan. Kiellon avulla yritetään estää ihmisten kokoontuminen yöllä yhteen ilakoimaan.

– Etsimme tasapainoa sosiaalisuuden ja viihteen, asukkaiden rauhan ja terveyden sekä elinkeinoelämän ja yrittäjien vapaan taloudellisen toiminnan välillä, turvallisuudesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Marco Granelli kirjoitti Facebookissa.

Milanon pormestari Giuseppe Sala kertoi toimittajille viime kuussa, että viranomaisten on täytynyt ryhtyä toimiin meluvalitusten vuoksi. Asukkaat ovat kyllästyneet ihmisten öisiin kokoontumisiin ja möykkään. Ihmiset ovat erityisen vihaisia jäätelökiellosta, koska myöhäisillan gelatoa pidetään italialaisen kulttuurin keskeisenä kulmakivenä.