Koiranpentu syntyi limetinvirheänä – taustalla harvinainen ilmiö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Floridassa on syntynyt koiranpentu, joka eroaa väritykseltään sisaruksistaan yllättävällä tavalla. Koiran turkki on limetinvirheä. Pennusta on jo tullut värityksensä ansiosta viraalitähti.

Shamrock-nimen saanut kultainennoutaja oli pesueen ainoa limetinvihreä pentu. Koiranpennun turkin vihreä väritys johtuu biliverdiinistä, vihreästä aineenvaihduntatuotteesta, jota esiintyy toisinaan koiraemojen kohduissa. Pentujen syntyminen vihreänä on harvinaista, mutta ei suinkaan ainutlaatuista.

CBS-uutissivuston mukaan Shamrockin omistaja Carole DeBruler on kertonut vihreän värityksen alkaneen jo haalistua koiran turkista. Koiran odotetaan saavan kultaisillenoutajille tyypillisen kellertävän värin lähiviikkojen aikana.

@living_the_golden_life She is healthy and happy! #fypviraltiktok🖤シ゚☆♡viral #fypシ #pet #puppylove #shamrock #greenpuppy #itsnoteasybeinggreen #green #goldenretriever ♬ Irish Jig – Irish Pub Society