Mies juoksi 1,6 kilometriä uima-altaassa alle 36 minuutissa – pystyisitkö samaan?

Terveys Urheilu · Tim Isokivi

Vesijuoksu on suosittu harrastus sen yleiskuntoa kohottavien vaikutusten vuoksi. Brittiläinen Adam Lopez juoksi taannoin pitkän matkan uima-altaassa maailmanennätystulosta tavoitellen. Siinä hän lopulta myös onnistui.

37-vuotias Lopez juoksi Norwichissa sijaitsevan Nuffield Healtin 25 metrin pituisen uima-altaan päästä päähän 63 kertaa. Matkaa kehkeytyi yksi maili, eli noin 1,6 kilometriä. Hän suoriutui haasteesta 35 minuutin 24 sekunnin ennätysajassa.

Lopez rikkoi aikaisemman maailmanennätyksen neljällä ja puolela minuutilla. Suoritus odottaa vielä Guinnessin ennätystenkirjan vahvistusta. Vesijuoksun diabetesdiagnoosin saamisen seurauksena aloittanut Lopez keräsi tempauksellaan rahaa viisivuotiaalle tytölle, joka sairastaa spinaalista lihasatrofiaa.

– Joskus otamme elämämme ja terveytemme itsestäänselvyytenä. Niin ei pitäisi tehdä. Meidän täytyisi pitää itsestämme ja kehostamme huolta, Lopez kuvaili BBC:lle.