Venetsia otti käyttöön kohutun turistimaksun – pääsymaksu historialliseen keskustaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme viime vuonna Venetsian suunnittelevan kokeilua, joka on herättänyt kohua matkailijoiden keskuudessa. Venetsia alkaa perimään pääsymaksua kaupungin historiallisessa keskustassa vierailemisesta. Maksun periminen otettiin käyttöön torstaina 25. huhtikuuta.

Pääsymaksu historialliseen keskustaan maksaa viisi euroa. Matkailusivusto Timeoutin mukaan maksu peritään ensin lauantaisin ja sunnuntaisin 5. toukokuuta saakka, ja sen jälkeen viikon jokaisena päivänä kello 08.30 – 16 välisenä aikana. Kokeilu kestää 14. heinäkuuta saakka.

Pääsymaksun voi ostaa etukäteen, ja lippuna toimii älypuhelimeen lähetettävä QR-koodi. Mikäli matkailijalla ei ole älypuhelinta, voi lipun ostaa kioskista. Viranomaiset suorittavat alueella satunnaistarkistuksia, ja maksun luistamisesta kiinni jääviä odottaa 50-300 euron sakko.

Pääsymaksu veloitetaan vain päiväseltään Venetsian vanhassa keskustassa vierailevilta. Yöpyviltä turisteilta ei peritä lisämaksua. Pääsymaksu ei luonnollisesti koske myöskään paikallisia asukkaita, työmatkalaisia, opiskelijoita eikä alle 14-vuotiaita lapsia.

Kokeilun tavoitteena on hillitä matkailijoiden määrää Venetsian historiallisissa kohteissa. Noin 7,6 neliökilometrin kokoisessa Venetsian historiallisessa keskustassa vierailee vuosittain miljoonia turisteja.