YLE: Windows95manin nakupöksyt menivät läpi – sensuuri iski yksityiskohtiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroviisut järjestetään tänä vuonna Ruotsin Malmössä toukokuun alkupuolella. Suomea viisuissa edustaa tänä vuonna Windows95man, oikealta nimeltään Teemu Keisteri. Suomen edustaja on jo etukäteen herättänyt hieman kohua esiintymisasuunsa kuuluvilla ihonvärisillä alushousuilla.

Euroviisujen järjestäjien epäiltiin etukäteen vaativan, että alastomuudesta mielikuvan luovat ihonväriset housut pitäisi sensuroida. Ylen mukaan näin ei kuitenkaan käynyt. Euroopan yleisradiounioni EBU ilmoitti, ettei sillä ole muutosvaatimuksia alushousuihin.

Sensuuri kuitenkin iskee toisenlaiseen yksityiskohtaan Windows95manin esiintymisasussa. Hänen paidassa ja lippiksessä esiintyvä Windows-logo täytyy pikselöidä, sillä tuotemerkkien esilläolo on Euroviisujen säännöissä kiellettyä.

Windows95man on parhaillaan Malmössä harjoittelemassa ja valmistautumassa Euroviisuja varten. Windows95man esiintyy tiistaina 7. toukokuuta järjestettävässä ensimmäisessä semifinaalissa kymmenentenä artistina. Toinen semifinaali järjestetään torstaina 9. toukokuuta ja finaali lauantaina 11. toukokuuta.