Korkeasaaressa hoidetaan neljää kuuttia – toimi näin, jos rannalta löytyvän hylkeen kunto arveluttaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rannoilta löytyneet harmaahylkeiden poikaset ovat herättäneet huolta viime viikkoina. Korkeasaaren Villieläinsairaalassa on tällä hetkellä hoidossa neljä kuuttia. Niistä ensimmäiset toimitettiin hoitoon maaliskuun lopulla.

Maaliskuussa hoitoon toimitetuista kuuteista toinen makoili vilkkaan lenkkipolun vieressä ja toinen harhaili hiekkatiellä. Molemmat olivat eksyneet emostaan liian pienenä. Myöhemmin hoitoon toimitettiin eturäpylästään haavoittunut kuutti Inkoosta ja toinen loukkaantunut kuutti Espoon Westendistä.

Kuutit pääsevät Villieläinsairaalassa aluksi polskimaan kädenlämpöiseen veteen lasten kahluualtaaseen. Kaksi kuuteista syö kalaa jo lähes neljän kilon päivävauhdilla, kun taas pienemmille kuuteille syötetään edelleen kalamössöä. Hylkeille tarjotaan myös elävää kalaa, jotta ne voivat harjoitella ravinnon pyydystämistä.

Hylkeenpoikasia on nähty viime viikkoina muun muassa Helsingin rannoilla. Rannassa lepäilevät kuutit on yleisesti syytä jättää rauhaan. Joskus kuutti saattaa eksyä harhailemaan kauaskin merestä.

Korkeasaaren tiedotteessa kehotetaan seuraamaan kuutin tilannetta riittävän välimatkan päästä. Huomiota kannattaa kiinnittää siihen, liikkuuko eläin, meneekö se veteen ja näkyykö sillä haavoja. Jos eläimen avuntarve mietityttää, voi Villieläinsairaalasta kysyä neuvoa puhelimitse.