iPhone-puhelimissa harmillinen bugi – herätyskello ei toimi kaikilla

Digi · Tim Isokivi

Monet iPhonea herätyskellona käyttävät ovat törmänneet viime päivinä ikävään ongelmaan. Puhelimen herätyskello ei ole soinut, vaikka herätys olisi asetettu päälle. Apple on tiedottanut olevansa tietoinen ongelmasta.

Ongelma vaikuttaa koskevan Face ID -kasvontunnistuksella varustettuja iPhone-malleja. Puhelimet on varustettu ominaisuudella, joka kykenee esimerkiksi laskemaan äänenvoimakkuutta käyttäjän katsoessa iPhonen ruutua. The Verge -sivuston mukaan osalla käyttäjistä ongelma onkin korjaantunut kytkemällä katsekontaktin tunnistamisen pois puhelimen asetusten Katsekontaktitoiminnot-osiosta.

Apple on kertonut olevansa tietoinen ongelmasta ja korjaavansa sen. Yhtiö ei kuitenkaan ole paljastanut, mistä herätystoimintoa koskeva ongelma johtuu, ja mitä puhelinmalleja se koskee.