Repoveden kansallispuiston silta pyritään avaamaan kesällä – oli vaarassa pyörähtää ympäri

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Repoveden kansallispuistossa Kouvolassa sijaitseva Lapinsalmen silta jouduttiin sulkemaan tammikuussa. Tuolloin kävi ilmi, että voimakas tuuli saattaisi vaurioittaa siltaa. Lapinsalmen silta pyritään avaamaan uudelleen kesäkuun alussa, joskin muutokset ovat mahdollisia.

Metsähallituksen Luontopalvelu kertoo tiedotteessaan odottavansa, että sillan kunnostukseen tarvittava lupamenettely saadaan aloitettua. Luontopalvelut tarvitsee uudet vahvistavien rakenteiden lujuuslaskelmat luvanhakua varten. Itse kunnostus vie noin neljä viikkoa.

– Silta pyritään saamaan retkeilijöiden käyttöön niin pian kuin mahdollista, mutta turvallisuuden kanssa ei pidä kiirehtiä, kertoo tuoteomistaja Tero Mustonen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Ennen retkeilijöiden suosiman sillan sulkemista vaarana jopa oli, että silta pyörähtäisi kovassa tuulenpuuskassa ympäri. Mustonen kertoi taannoin Kouvolan Sanomille, että siltaa tulee tämän vuoksi sitoa tuulivajereilla. Myös sillan puukaiteet joudutaan näillä näkymin vaihtamaan.