Pääkaupunkiseudun metroliikenteessä katkoksia kesällä – tilalla korvaavia yhteyksiä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pääkaupunkiseudulla metrolla kesällä matkustavien kannattaa varautua poikkeusliikenteeseen. Jo aikaisemmin kerrottiin, että Rautatientorin metroaseman liikenne on kokonaan keskeytetty 3. kesäkuuta – 1. syyskuuta välisenä aikana. Poikkeuksia on myös muilla asemilla.

Mellunmäen metroasema on kiinni 3. kesäkuuta – 8. syyskuuta Länsimäentien metrosillan korjausten vuoksi. Kontula asema on suljettuna 24. kesäkuuta – 4. elokuuta peruskorjausten vuoksi. Myllypuron metroasema suljetaan 8. heinäkuuta – 4. elokuuta metroradan siltojen peruskorjausten vuoksi.

Kampin ja Helsingin yliopiston välisen osuuden korvaa linja 9B, minkä lisäksi reitillä liikennöi linja 9. Itäkeskuksen ja Mellunmäen välillä liikennöi korvaava bussilinja 99M. Korvaavia yhteyksiä tarjoavat myös normaalisti kulkevat bussilinjat, kuten runkolinja 560.

Myös raitiovaunujen reitit muuttuvat kesäksi 3. kesäkuuta. Lisäksi kesän aikana on poikkeuksia junaliikenteessä. Kesän reitit on jo päivitetty HSL-sovellukseen ja HSL.fi-sivuston reittioppaaseen.