Musiikkilegenda Steve Albini on kuollut – työskenteli muun muassa Nirvanan kanssa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Arvostettu muusikko ja musiikkituottaja Steve Albini on kuollut. Hän menehtyi sydänkohtaukseen 7. toukokuuta 61-vuotiaana. Uutisen vahvistivat Pitchfork-musiikkimedialle Albinin studion, Electrical Audion työntekijät.

Albini tuli tunnetuksi 1980- ja 90-luvulila muun muassa yhtyeistä Big Black ja Shellac. Hän nousi samoihin aikoihin maineikkaaksi musiikkituottajaksi ja äänittäjäksi. Albini itse tosin vihasi musiikkituottaja-termiä, ja suosi termiä ääniteknikko.

Albinin nauhoittamista levyistä tunnetuimpiin kuuluu Nirvanan In Utero. Kurt Cobain halusi Albinin työstämään albumia, sillä tämä oli tuottanut hänen suosikkeihinsa kuuluneet The Pixiesin Surfer Rosa ja The Breedersin Pod -levyt.

Albini työskentelli myös muun muassa PJ Harveyn, Mogwain, The Stoogesin, Manic Street Preachersin, The Jesus Lizardin ja suomalaisen Fun-yhtyeen julkaisujen parissa. Albinin oman muusikkouran viimeiseksi työksi jäi Shellac-yhtyeen albumi To All Trains, joka julkaistaan 17. toukokuuta 2024.