Ken-nukke, tekohampaat, autonrenkaat… – tällaisia esineitä viemäreistä on löytynyt

Koti & Asuminen Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viemäreihin päätyy usein asioita, jotka eivät niihin kuuluisi. Pahimmillaan esimerkiksi tiskialtaaseen kaadettu rasva ja vessanpöntöistä alas huuhdellut hygieniatuotteet voivat aiheuttaa viemäreihin mittavia tukoksia.

Viemäreihin päätyy kuitenkin muitakin niihin kuulumattomia esineitä, kuin kondomeja, tamponeja ja rasvaa. Brittiläinen vesiyhtiö Severn Trent on julkaissut listan erikoisimmista ja koomisimmista esineistä, joita viemäristä on löydetty. Mukaan mahtuu yllättäviäkin päivittäisessä käytössä olevia tavaroita.

Viemäreihin on joutui muun muassa Ken-nukke ja elämänsä epätavallisimmalle seikkailulle päätynyt Seikkailija Dora -figuuri. Erikoisia löytäjä edustavat myös puutarhavajan osat ja autonrenkaat. Onpa Iso-britanniassa viemäristä löydetty myös alusvaatteita.

– Vaikka näemme tällaisia esineitä kaiken aikaa, aiheuttavat tukoksia eniten kosteuspyyhkeet, käsipaperit ja hygieniatuotteet, joita ei tulisi huuhtoa vessanpöntöstä, Severn Trentin Grant Mitchell kuvaili tiedotteessa.

Severn Trentin erikoisimmat ja hauskimmat viemäreistä löytyneet esineet:

  1. Lelut
  2. Puutarhavajan palaset
  3. Tekohampaat
  4. Alusvaatteet
  5. Palasiksi laitettu sängyn tukikehys
  6. Silmälasit
  7. Lompakot
  8. Avaimet
  9. Ruokailuvälineet
  10. Autonrenkaat