Nyt on karut kesärenkaat – poliisi julkaisi paljonpuhuvan kuvan

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuluvan kevään vaihteleva sää on saanut monet lykkäämään kesärenkaiden vaihtamista. Tässä vaiheessa vuotta varsinkin Suomen eteläpuolella nastarenkaiden käytöstä voi kuitenkin tulla seuraamuksia. Nyt poliisi muistuttaa tarkistamaan kesärenkaiden kunnon ennen niiden käyttöönottoa.

– Ei riitä, että vaihtaa nastarenkaat kesärenkaisiin, niiden pitää olla myös tieliikennekelpoiset, Helsingin liikennevalvontatoimintoa johtava ylikomisario Dennis Pasterstein kirjoitti X-viestipalvelussa.

Pastersteinin julkaisussa oli mukana kuva renkaista, jotka eivät menneet läpi poliisin seulasta. Kesärenkaiden pinta on kulunut käytössä niin paljon, että urasyvyys oli huomattavasti pääurien 1,6 millimetrin vähimmäisvaatimusta pienempi.

– Raportti kentältä: Rattisvalvonnassa tuli eteen renkaat joiden urasyvyys pääuran kohdalta alle 1mm. 12 päiväsakkoa ja määräys uusia renkaat ennen auton seuraavaa käyttöä, Pasterstein kirjoitti.