Poliisin lupapalveluissa taas hurjat jonot – kannattaa varata aika

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesälomakausi lähestyy jo kovalla vauhdilla. Moni hakee tässä vaiheessa vuotta uutta passia tai muuta henkilöllisyystodistusta, mikä johtaa puolestaan poliisin lupapalveluiden ruuhkautumiseen. Jonoja on syntynyt muun muassa Oulun poliisilaitoksen toimipisteissä.

Poliisin tiedotteen mukaan jonoja on syntynyt erityisesti henkilökorttien kysynnän suuren määrän vuoksi. Vuoden 2021 elokuusta lähtien asiakkaan on täytynyt asioida poliisiasemalla uusiakseen henkilökortin, sillä korttiin tallennetaan nykyään myös sormenjäljet.

Toukokuun puolivälissä seuraava henkilötodistusta hakevan vapaa aika ajoittui Oulun keskustan poliisiasemalla yli kuukauden päähän. Muilla poliisiasemilla vapaita aikoja oli kuitenkin jo kahden viikon päästä. Varausaikoja myös vapautuu peruutusten vuoksi, joten kalenteria kannattaa pitää silmällä.

Henkilökorttia ei tarvitse hakea lähimmällä poliisiasemalla, vaan hakemuksen voi jättää millä tahansa Suomen poliisiasemalla. Poliisiasemalla voi asioida myös ilman ajanvarausta. Poliisi kuitenkin suosittelee ajan varaamista, sillä jonossa voi olla ruuhkaisina päivinä satoja asiakkaita ja jonotusajat venähtää pitkiksi.