Poliisi räjäytti kasan dynamiittia Kemiönsaarella

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi pääsi viikonloppuna räjäytyspuuhiin Kemiössä. Kemiönsaarella sijaitsevaan kiinteistöön oli varastoitu dynamiittia, jona viranomaiset tuhosivat paikan päällä. Tapauksesta tiedotti Lounais-Suomen poliisi.

Poliisi sai ilmoituksen dynamiitista lauantai-iltana. Dynamiittipötköt ja niiden räjäyttämiseen tarkoitetut heikkovirtanallit oli varastoitu kiinteistössä käytännössä samaan kasaan. Poliisin mukaan jopa hankaussähkö olisi voinut aiheuttaa räjähdykseen johtavan ketjureaktion, joten dynamiittia ei voitu turvallisesti kuljettaa muualle.

Poliisi raivasi dynamiitin hallituksen räjähdyksen avulla. Tehtävää kuvailtiin hankalaksi ja vaaralliseksi. Paikalla oli varmuuden vuoksi myös ambulanssi.

Poliisi muistuttaa räjähdysaineiden varastointia koskevista säädöksistä ja määräyksistä. Mikäli niitä ei noudateta, voivat seuraukset olla vakavia ja peruuttamattomia.