Poliisi pysäytti Forssassa ilman rekisterikilpiä ajaneen kuskin – sitten kaikki muukin oli pielessä

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi pysäytti Forssassa maanantaina 13. toukokuuta ylinopeutta ajaneen autoilijan, jonka ajoneuvosta puuttuivat rekisterikilvet. Poliisin omin sanoin kävi ilmi, että sekä kuljettajalla että autolla oli lähes kaikki pielessä. Tapauksesta tiedotti Hämeen poliisilaitos.

Poliisipartio havaitsi kello 23.25 Valtatie 2:lla henkilöauton, josta puuttuivat rekisterikilvet. Partio mittasi auton nopeudeksi 117 km/h tieosuudella, jonka nopeusrajoitus on 80 km/h. Poliisi pysäytti autoa kuljettaneen 24-vuotiaan miehen.

Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Poliisin mukaan mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumausainepikatestin perusteella hän oli nauttinut huumeita. Auto osoittautui katsastamattomaksi ja liikennekäytöstä poistetuksi.

Kuljettaja oli kertonut, että rekisterikilvet oli poistettu autosta jo paria viikkoa aikaisemmin. Hän on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni seitsemän kertaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi kuljetti miehen verikokeeseen.