Junasta löytyi käärme – vaikutti noin 2 700 matkustajaan

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

apanin junaliikenne tunnetaan maailmalla tehokkuudestaan. Aina ei kuitenkaan Japanissakaan vältytä viivästyksiä junien liikennöintiin aiheuttavilta yllätyksiltä. Tokiossa ongelmia aiheutti junaan eksynyt matelija.

Tokion Yamanote-linjalla kulkevan junan 8. vaunussa nähtiin sunnuntaina käärme. Juna pysäytettiin Komagomen asemalle, ja kaikki matkustajat evakuoitiin kyydistä. Käärmettä ei kuitenkaan heti löydetty etsinnöistä huolimatta.

Juna palasi liikennöimään noin 15 minuutin tauon jälkeen, mutta kahdeksas vaunu pidettiin tyhjillään matkustajista. Juna ohjattiin myöhemmin varikolle päätepysäkiltä ja tutkittiin läpikotaisesti. Lopulta työntekijä löysi penkin alta noin 20 senttiä pitkän käärmeen.

Käärme tunnistettiin ihmisille vaarattomaksi japaninrottakäärmeeksi. Se vapautettiin myöhemmin luontoon. Japan News -uutissivuston mukaan välikohtaus aiheutti viivästyksiä noin 2 700 ihmisen matkantekoon.