Myskyluodon Maijasta tuli hitti – vuoden katsotuin pohjoismainen elokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tänä keväänä ensi-iltansa sai Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija, joka perustuu Anni Blomqvistin historiallisiin romaaneihin. Elokuva nousi Suomessa suureksi menestykseksi. Se on sittemmin julkaistu myös Ruotsissa.

Myrskyluodon Maija on kerännyt Suomessa neljän kuukauden aikana yli 450 915 katsojaa. Elokuvan levittäjä Nordisk Filmin mukaan katsojamäärä on suurempi, kuin millään muulla tänä vuonna ensi-iltaan saapuneella pohjoismaisella elokuvalla Pohjoismaissa.

– Myrskyluodon Maija on Pohjoismaiden kuningatar. Yleensäkin elokuvat ovat saaneet tänä vuonna Suomessa suhteellisesti enemmän katsojia kuin muissa Pohjoismaissa, kertoo tuottaja Markus Selin tiedotteessa.

Kotimaisella elokuvalla on mennyt muutenkin tänä vuonna hyvin, sillä vuoden toiseksi katsotuin elokuva on ollut Suomessa Luottomies-elokuva: All In. Amanda Janssonin ja Linus Troedssonin tähdittämä Myrskyluodon Maija sai Ruotsin ensi-iltansa 19. huhtikuuta. Elokuva saapuu myöhemmin teatterilevitykseen myös Norjassa.