Kuuluisa sushiravintola syytösten kohteena – naisille pienempiä 700 dollarin annoksia

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen New Yorkin Brooklynissa asuva ruokavaikuttaja Luis Carlos Alvarez Zaragoza on aiheuttanut kohun väittäessään, että kahden Michelin-tähden ravintola Sushi Noz tarjoilee pienempiä annoksia naisille kuin miehille. Upper East Siden alueella sijaitseva ravintola sai toisen Michelin-tähden viime syksynä.

– New York Cityn Sushi Noz ei valitettavasti ole enää käymisen arvoinen, Zaragoza kirjoitti kuvatekstiksi TikTok-videolleen, jolla on yli seitsemän miljoonaa katselukertaa.

Kyseessä oli ravintola-asiantuntijan ikävin vierailu kyseisessä ravintolassa. Hän on vieraillut ravintolassa kuusi kertaa ja menu kustantaa viineineen 700 dollaria. Hänen mukaansa ateriointikokemus keittiömestari Nozomu Aben kuratoiman ja sesongissa olevan omakase-menun parissa alkoi huonosti. Hän selitti, että viiniparit olivat sekaisin ja toimitettiin toisinaan väärässä kohtaa ruokailua. Omakase-menussa on tapana tarjoilla naisille pienempi annos, vaikka se maksaa saman verran.

– Se on monitulkintainen asia, koska perinteitä pidetään usein säilyttämisen arvoisena ja kunnioitettavana asiana, mutta seurueemme ainoalle naiselle annettiin vähemmän ruokaa, hän kommentoi New York Postille.

@luiscarloszara Sushi Noz in NYC, unfortunately not worth a special trip anymore!! #sushinoz #omakase #sushi #nigiri #finedining #winepairing #japanesefood #seafood #restaurant #restaurantreview #michelin #michelinguide #michelinstar #onemichelinstar #twomichelinstars ♬ Retro Modern Lo-Fi Lounge, 10 minutes(1003987) – 8.864