Maastopalovaroitus on voimassa suuressa osassa maata – tilanne on tulenarka

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesä on toden teolla saapunut Suomeen. Lämpimillä ja kuivilla ilmoilla on myös varjopuolensa, mikä näkyy erityisesti maastopalojen kohonneena riskinä. Nyt siis kannattaa olla erityisen tarkkana tulta käsitellessä.

Pelkästään lauantaina 18. toukokuuta havaittiin eri puolilla Suomea yli 20 pientä, keskisuurta ja suurta maastopaloa. Keskisuuret palot työllistivät pelastuslaitoksia erityisesti maan keskiosassa. Keuruulla maastopalo luokiteltiin Forecan mukaan niin suureksi, että metsää paloi kolmen hehtaarin verran.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maastopalovaroitus oli maanantaina 20. toukokuuta voimassa koko maassa lukuun ottamatta joitain osia Lappia. Etelä- ja Länsi-Suomessa varoitus oli vaarallista tarkoittavalla keltaisella tasolla. Koska ilma pysyy kuivana, pysyttelee varoitus lähes samanlaisena ainakin koko alkuviikon ajan.

Maastopalovaroituksen ollessa voimassa avotulen teko on kielletty. Myös kertakäyttögrillit lasketaan avotulen piiriin. Erityistä varovaisuutta täytyy maastopalovaroituksen aikana noudattaa hormillisilla ja katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa.