Muumi-tuotteissa tukehtumisvaara – nämä tuotteet vedetään myynnistä

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muumi-avaimenperistä on paljastunut turvallisuuspuute. Maahantuoja Anglo Nordic on tiedottanut vetävänsä kolme myynnissä ollutta tuotetta myynnistä. Asiakkaat voivat palauttamaa ostamansa avaimenperän ostopaikkaan.

Avaimenperä koostuu pehmolelusta ja siihen kiinnitetystä ketjusta. Lapsi voi kuitenkin saada avaimenperäketjun irti, mikä aiheuttaa tukehtumisvaaran. Maahantuoja kehottaa kuluttajia joko poistamaan avaimenperäketjun ennen tuotteen antamista lapselle, tai palauttamaan tuotteen sen ostopaikkaan.

Takaisinveto koskee tuotteita Pikku Myy punainen (MM37239), Pikku Myy sininen (MM37240) ja Haisuli (MM37241). Tuotteita on myyty Moomin Shop -liikkeissä, Lappeenrannan Hotelli Raakunassa, Helsingin Nordic Starissa, Oulun yliopiston Campus shopissa sekä Finlandquality.com, Ihanaiset.fi ja Moomin.com -verkkokaupoissa.

Tuotteen hinta hyvitetään asiakkaalle palauttaessa. Asiakkaan ei tarvitse esittää ostokuittia saadakseen hyvityksen.