Yle: Yö-yhtyeen ja Jussi Hakulisen kiista sovittiin – musiikki palasi suoratoistopalveluihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomirockin suurnimiin kuuluva Yö tiedotti taannoin musiikkikataloginsa palanneen suoratoistopalveluihin. Yhtyeen ja laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulisen välille syntyneeseen kiistaan on saatu ratkaisu. Asiasta uutisoi ensimmäisen Yle.

Hakulisen Yö-yhtyeelle säveltämät kappaleet katosivat suoratoistopalveluihin neljä vuotta sitten. Hakulinen koki hänen säveltämissään kappaleissa olevan väärät tekijänoikeustiedot, minkä seurauksena hän ei saanut asianmukaisia korvauksia. Hakulinen myös näki, ettei yhtyeellä ollut erityisesti Olli Lindholmin kuoleman jälkeen oikeuksia kappaleisiin.

Hakulinen menehtyi vuonna 2022, minkä seurauksena teosten tekijänoikeudet siirtyivät perillisille. Yön pianisti Mikko Kangasjärvi kertoi Ylelle yhtyeen selvittäneen asioita avoimesti perillisten kanssa. Lopulta osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen.

– Musiikin kuuluu elää ja sen kuuluu antaa soida. Ei se voi loppua siihen, että jotkut ihmiset kuolevat. Laulut ansaitsevat tulla kuulluiksi, Kangasjärvi kommentoi Ylelle.

Yö perustettiin vuonna 1981. Yhtyeen kosketinsoittajana, säveltäjänä ja sanoittajana toiminut Hakulinen jätti Yön vuonna 1985. Hän kuitenkin sopi välinsä laulaja Olli Lindholmin kanssa 1990-luvulla, ja jatkoi yhteistyötä Yön kanssa vuoteen 2011 saakka.