Saksalaisen jalkapallostadionin alta löytyi sodan aikainen pommi

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalaisen MSV Duisburg -jalkapalloseuran kotistadionilta on paljastunut kirjaimellinen pommi. Urheilijoiden ja yleisön tietämättä suositun stadionin alla kyti vuosikymmenien ajan toisen maailmansodan aikainen räjähde. Tiistaina löydetty pommi raivattiin nopeasti viranomaisten toimesta.

Räjähtämätön pommi löydettiin MSV-Arenan uuden nurmen pohjatöiden aikana 28. toukokuuta. Paikalle hälytettiin välittömästi pommiryhmä, ja stadionia ympäröivä alue 300 metrin säteellä evakuoitiin. Evakuointi koski lähinnä viereisen nuorisohostellin vieraita ja henkilökuntaa.

Paikalle hälytetty pommiryhmä alkoi purkamaan räjähdettä noin kello 13 paikallista aikaa, ja noin puoli tuntia myöhemmin pommi oli muutettu vaarattomaksi. Stadionia päästiin käyttämään jälleen normaalisti. Paikallisen WDR-uutissivuston mukaan pommi oli 500 kilon painoinen brittiräjähde.