Espanjalainen lomakylä kielsi polttariporukoiden penispuvut ja seksinuket

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espanjan Costa Bravassa sijaitseva Platja d’Aro on suosittu lomakohde. Noin 12 500 asukkaan kaupungissa saattaa kesäsesonkina vierailla jopa 150 000 turistia päivässä. Rantakaupunki on suosittu kohde erityisesti polttariporukoiden keskuudessa.

Härskisti käyttäytyvät polttariporukat ovat hiertäneet Platja d’Aron paikallisia asukkaita. Kaupungin tuoreet säännöt kieltävät ihmisiä olemasta julkisilla paikoilla alasti tai pelkissä alusvaatteissa. Myös sukuelimiä esittävät asut ja esineet sekä seksinuket on kielletty julkisilla paikoilla.

Paikallinen poliisipäällikkö kertoi uusia sääntöjä koskevassa pressitilaisuudessa tapauksesta, jossa polttareita juhlistavan seurueen sulhanen oli teipattu katulamppuun ystävien soittaessa kovaäänistä musiikkia ympärillä keskellä yötä. Vähissä vaatteissa julkisilla paikoilla oleskelusta voi jatkossa seurata 750 dollarin sakkorangaistus. Pahimmillaan säädyttömäksi tulkittu käytös voi johtaa jopa 1 500 euron sakkoihin.

Uudet säännöt kieltävät myös paidattomana tai pelkissä bikineissä oleskelun rantojen ulkopuolisilla kaupunkialueilla. CNN-uutissivuston mukaan kiellot astuvat voimaan kesäkuun lopulla.