Laihdutuslääkkeen yllättävä sivuvaikutus: Aiheuttaa avioeroja

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suositun laihdutuslääke Ozempicin sivuvaikutus saa potilaat ottamaan hurjia riskejä. Tutkijat ovat havainneet, että lääkkeen avulla tapahtuva painonpudotuspistos voi saada jotkut käyttäjänsä toimimaan erittäin piittaamattomasti.

Pistokset voivat saada ihmiset toimimaan epätyypilliseen tapaan. On huomattu, että laihdutuslääke tai sen kautta tapahtunut painonpudotus, voi johtaa peräti äkkipikaisiin avioerohakemuksiin. Syy löytyy aivokemikaali dopamiinista, joka antaa käyttäjälleen nautinnon ja palkitsemisen tunteen. Se voi aiheuttaa myös erikoisia sivuvaikutuksia. Potilaita tulisikin varoittaa tekemästä koko elämää mullistavia päätöksiä lääkkeen vaikutuksen alaisena.

– Meillä on potilaita, jotka jättävät yhtäkkiä avioerohakemuksen tai eroavat vakailta vaikuttaneista parisuhteista ja muuttavat kotitilannetta radikaalisti. Emme vielä ole nähneet liiallista pelaamista tai seksuaalista yliaktiivisuutta potilailla, mutta emme olisi yllättyneitä, jos näin tapahtuisi, professori Raymond Playford, Länsi-Lontoon yliopiston molekyylilääketieteen asiantuntija, kertoi Daily Mailille.