Puhelinkauppias tietää: Laitteen hinta määrittelee nyt eniten myyntiä

Digi · Terhi Piiroinen

Monella suomalaisella on talous tiukilla tällä hetkellä. Luksuselämään tähtäävä elostelu ja juppihenkinen hekumointi on jäänyt taakse, kun pankkitilin saldo ei välttämättä riitä edes perustarpeiden kattamiseen. Menoja on enemmän kuin tuloja. Tällöin täytyy myös harkita suuremmissa hankinnoissa entistä tarkemmin hintalaatusuhdetta.

Gigantin kuukauden myydyimpien puhelinten listan kärjessä keikkuu tällä hetkellä tuttu OnePlus Nord CE3 Lite. Tämä ei yllätä Gigantin telecom-tuotteiden myyntipäällikkö Jyri Helistöä. Kalliimmat puhelimet ostetaan rahoituksella.

– Suosittu malli löytyy ykkössijalta. Puhelin on selvästi löytänyt oikean hinnan ja siitä löytyy kuluttajien kaipaamat, oikeat ominaisuudet, Helistö kommentoi.

Osa hankkii itselleen edelleen premium-puhelimia, mutta eroavaisuudet ovat nykypäivänä niin pieniä, että moni tyytyy edullisempaan vaihtoehtoon. Ihmiset ovat oppineet myös kierrättämään älylaitteitaan ja hankkimaan itselleen käytetyn, mutta huolletun puhelimen murto-osan hinnalla verrattuna uuteen.