Uusi olutfestivaali ensi viikonloppuna – houkuttelee mallasjuomien ääreen Lappeenrannassa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lappeenrannassa järjestetään ensi viikonloppuna ensimmäistä kertaa Lepra Beer Fest -niminen olutfestivaali. Rakuunamäellä vietettävä tapahtuma järjestetään Tuju Taproomin ympärillä, ja piha-alue muuntautuu kaksipäiväiseksi juhla-alueeksi. Alueelle mahtuu noin 700 henkeä.

– Tapahtumamme on pieni ja intiimi panimotapahtuma. Se kerää yhteen kotimaisen panimokentän kuumimpia nimiä, yhdessä ulkomaalaisten vahvistusten kanssa. Mukana on panimoita Suomesta, Unkarista, Ruotsista ja Virosta, Panimoyhtiö Tujun yrittäjä Jukka Mononen hehkuttaa.

– Nyt kun olemme saaneet oman ravintolamme sekä tuotannon samoihin tiloihin tänne Rakuunamäelle, alkoi meitä kiinnostamaan ottaa tyhjää piha-aluetta laajemminkin koekentäksi uudenlaiselle tapahtumalle. Lappeenrannassahan ei ole aikoihin ollut kookkaampia panimotapahtumia, Mononen kertoo.

Tapahtuma järjestetään 7.–8.6.2024. Lisätietoa löydät täältä.