Ylipainoinen matkabloggaaja vaatii: ”Takseissa tulisi olla turvavöiden jatkepaloja”

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kanadalainen Jaelynn Chaney on perustanut matkustamiseen keskittyvän vaikuttajakanavan. Hän kertoo muun muassa erilaisista käytännöistä, joita ylipainoiset matkustajat kokevat lomaillessaan. Hän itse on huomattavan ylipainoinen ja olemme kertoneet hänen aiemmin vaatineen muun muassa leveämpiä käytäviä hotelleihin ja ilmaisia lisäpaikkoja lentokoneisiin.

Nyt nainen on julkisesti vaatinut, että taksien ja erilaisten kuljetuspalveluiden pitäisi varustautua turvavöiden jatkopaloilla. Jaelynn Chaney tunnetaan TikTokissa nimellä Jae Bae. Hän julkaisi maanantaina videon, mikä on herättänyt useissa ihmisiä ihmetystä. Hänen mukaansa kuljetuslaan yritykset pitäisi pakottaa turvavyön jatkopalojen hankkimiseen pluskokoisille matkustajille.

– Joudun joka olemaan ilman turvavyötä kyytiä käyttäessäni, koska autoissa ei ole turvavyön pidennyspaloja saatavilla, hän kirjoitti videonsa yhteyteen ja sanoi tilanteen olevan vaarallinen, eikä hänen mukaansa turvallisuus voi olla koosta riippuvainen asia.

@jaebaeofficial Every time I use a ride share, I’m forced to go without a seatbelt because no belt extenders are available. This is a common issue for many plus-size individuals. This isn’t just inconvenient—it’s unsafe. It should be mandatory for ride shares to provide at least one seatbelt extender per vehicle. Companies should reimburse drivers for the cost, which averages around $20. Although I always bring a “universal” seatbelt extender with me, they often don’t work. If each driver carried at least one seatbelt extender specifically fitted for their vehicle, this problem could be eliminated. Safety for all sizes SHOULD NOT be optional. Agree?⁣ •⁣⁣ •⁣⁣ •⁣⁣ #PlusSizeTravel #PlusSizeTravelStruggles #PlusSize #PlusSizeTravelBlogger #BeltExtender #SeatbeltExtender #SeatbeltExtenders #Fyp ♬ A Bar Song (Tipsy) – Shaboozey