Brittien kuninkaallinen avaruusneuvoja: ”Muilla planeetoilla todennäköisesti elämää”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Avaruusasiantuntija ja brittimonarkkien kuninkaallinen neuvonantaja Martin Rees on tehnyt pitkän uran hovin palveluksessa. Nyt 83-vuotias astrofyysikko on vieraillut Rosebud-podcastin vieraana. Hän on sanonut suoraan, että suurin osa tiedemiehistä uskoo kotiplaneettamme ulkopuoliseen elämään.

Hän ei kuitenkaan usko sitä, että ulkoavaruuden muukalaiset tulisivat käymään planeetallamme ja tekisivät esimerkiksi kuvioita pelloille. Rees ei myöskään usko, että avaruusoliot kaappaavat ihmisiä aluksiinsa.

Rees on neuvonut sekä kuningas Charlesia että hänen edesmennettä äitiään, kuningatar Elisabetia avaruusasioissa lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Hän kertoo saaneensa lukuisia yhteydenottoja brittikansalaisilta, jotka uskovat, että avaruusoliot ovat vierailleet heidän luonaan. Hän ei kertomansa mukaan usko useampia väitteitä laisinkaan. Sen hän kuitenkin tunnustaa, että avaruudessa on hyvin todennäköisesti elämää.