Metallica rikkoi yleisöennätyksen Suomessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metallica esiintyi Helsingissä viikonloppuna peräti kahdella keikalla. Raskaan musiikin suurimpiin nimiin kuuluva yhtye nousi Olympiastadionin lavalle perjantaina 7. kesäkuuta ja sunnuntaina 9. kesäkuuta. Molemmat keikat olivat loppuunmyytyjä.

Metallica rikkoi Helsingissä yleisöennätyksen Suomessa. Perjantain ja lauantain konsertit keräsivät yhteensä 105 000 katsojaa. Kyseessä oli sekä Metallican suurin yleisömäärä Suomessa, että Olympiastadionin tuplakeikan yleisöennätys.

– On ollut hienoa nähdä fanien kaikkialta maailmasta saapuvan Metallican keikoille. Se että bändi rikkoo yleisöennätyksensä 40 vuotta vuoden 1984 Suomen ensivierailunsa jälkeen on osoitus bändin ja sen yleisön ainutlaatuisesta suhteesta, kertoo promoottori Soctt Lavender Live Nationin tiedotteessa.

Metallica perustettiin Los Angelesissa vuonna 1981. Yhtye on uransa aikana vieraillut Suomessa useita kertoja. Viikonlopun suurkonserteissa yhtye tarjoili yleisölle eri ohjelmiston, joka koostui kappaleista yhtyeen koko historian varrelta.