Prinsessa Dianan veli avioeroon – taustalla paljastus seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Prinsessa Dianan veli Charles Spencer eroaa vaimostaan Karen Gordonista 13 vuoden avioliiton jälkeen. Spencer on kertonut erostaan avoimesti ja ilmaisee olevansa surullinen liiton hajoamisen vuoksi. Taustalla on kuitenkin useita tekijöitä, jotka ovat rasittaneet parin yhteisonnea.

– Haluan vain omistautua lapsilleni ja lastenlapsilleni ja toivotan Karenille onnea tulevaisuudessa, kuusikymppinen Charles Spencer kertoi Daily Mail -lehdelle.

Spencer ja kanadalainen hyväntekeväisyysaktiivi Gordon, tapasivat ensimmäisen kerran sokkotreffeillä ravintolassa vuonna 2010 Yhdysvaltojen Los Angelesissa. He menivät naimisiin kesäkuussa 2011 Althorpin tilalla, jonne Diana on haudattu. Heillä on yksi yhteinen tytär ja lapsia edeltävistä avioliitoistaan.

Spencerin ja Karenin suhde romahti Dianan veljen kirjoittamien muistelmien myötä, sillä mies paljasti menettäneensä poikuutensa seksityöntekijälle 12-vuotiaana. Lisäksi hän paljasti kärsineensä traumaattisesta fyysisestä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä lapsena sisäoppilaitoksessa naishoitajan assistentin masinoimana. Spencer joutui käymään traumahoidoissa, mikä rasitti myös parisuhdetta.

– Tämän naisen hallinta lumoutuneita poikia kohtaan oli kiistaton, sillä olimme janoisia naisellisen lämmön nälästä ja epätoivoisia hänen kiintymyksestään, Spencerin kirjassa kerrotaan.