Suomen parhaat hampurilaisravintolat äänestettiin – yllätysnimi voittajaksi

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen parhaat hampurilaisravintolat on jälleen valittu. Tällä kertaa Burger Lovers -yhteisön ja Pepsin järjestämässä äänestyksessä voittajaksi nousi Grill Room Hankasalmi, joka sijaitsee Ysitien varrella. Grill Room sai kymmenen prosenttia avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista yli 20 000 äänestä.

Grill Room sai alkunsa aiemmin fine dining -ravintoloissa kokkina työskennelleen Joni Laitilan kiinnostuttua pienestä mökistä Ysitien varrella. Jyväskylästä noin puolen tunnin päässä Kuopion suunnalla sijaitsevan ravintolan ensimmäiset burgerit tarjoiltiin äitienpäivänä 2022.

– Kiitos kaikille äänestäneille ja teille, jotka olette käyneet meillä syömässä ja siitä muille myös kertoneet. On suuri kunnia tulla valituksi Suomen parhaaksi burgeriravintolaksi näin kovan joukon keskuudesta.  Suomen burgeriyhteisöllä on ollut meille muutenkin valtava merkitys, sillä tietoisuus mökistämme on kulkenut someyhteisössä suusta suuhun, Laitila kertoo tiedotteessa.

Toiseksi eniten ääniä sai Kotkan The Van ja kolmanneksi eniten Hyvinkään Bursalad. Burgeriketjuista suosikeiksi nousivat Boneless, Friends & Brgrs ja Social Burgerjoint. Hampurilaisten ystäviä hemmotellaan jälleen Helsingissä rautatietorilla 12.-15. kesäkuuta järjestettävillä Burger Lovers -festivaaleilla.

Äänestyksen TOP-5 ja kaikkien äänien prosenttiosuus:

 1. Grill Room Hankasalmi (9.56 %)
 2. The Van, Kotka (6.54 %)
 3. Bursalad, Hyvinkää (5.73 %)
 4. Boneless, useita ravintoloita pääkaupunkiseudulla (5.20 %)
 5. JJ’s, Salo (4.26 %)

Suomen paras yrittäjävetoinen burgeriravintola TOP-10:

 1. Grill Room Hankasalmi
 2. The Van
 3. Bursalad
 4. JJ’S
 5. Box Café Grill
 6. We Got Burgers
 7. Burger & Wine
 8. Burger5
 9. Hamptown Burger
 10. Mikki’s Grill

Suomen paras burgeriketju TOP-10:

 1. Boneless
 2. Friends & Brgrs
 3. Social Burgerjoint
 4. Naughty BRGR
 5. Bastard Burgers
 6. Morton’s
 7. Barot’s
 8. Pancho Villa
 9. Burger Company
 10. KotKot