Löytyykö sinulta Howard Smithin teoksia? Lainaa ne maailmanluokan taidenäyttelyyn

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomessa suurimman osan elämästään elänyt Howard Smith oli verrattain tuntematon kotimaassaan Yhdysvalloissa. Suomessa hän ansioitui etenkin Vallilan ja Arabian tuotannoissa. Nyt valmistellaan Howard Smithin ensimmäistä, retrospektiivistä näyttelyä Yhdysvaltojen Palm Springsin taidemuseoon ensi vuodeksi. Näyttely tuotetaan yhteistyössä EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa.

Näyttelyyn etsitään yksityishenkilöiden omistamia teoksia lainaan, erityisesti kollaaseja, tekstiiliteoksia ja 1960-luvun varhaistuotantoa. Hän asui Suomessa 60-luvulta lähtien ja ansioitui selkeän graafisen ja värikkäiden kuosiensa avulla.

Palm Springsin taidemuseossa järjestettävä näyttely esittelee Howard Smithin tuotantoa laajasti niin ajallisessa kuin teknisessä mielessä. Esille on tulossa teoksia aina 1960-luvulta 2000-luvun alkuun saakka. Lisätietoa löydät täältä.