Toyah Willcox sai kutsun kuninkaan palatsiin: ”Halusivat nähdä, miltä punkkarinainen näyttää”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sex Pistolsin livenä nähnyt Toyah Willcox päätti, että hän haluaa olla samanlainen – punkkari. Hyväosaisten perheeseen syntynyt nainen muutti Lontooseen ja aloitti uransa laulajana. Sittemmin hän on tehnyt menestyksekkään uran Yhdistyneessä kuningaskunnassa yli 40 vuoden ajan.

Nykyää 66-vuotias Willcox muisteli äskettäin hetkeä, kun kuningataräiti ja prinsessa Margaret kutsuivat hänet iltateelle kanssaan. Kuningatar Elisabetin äiti oli kiinnostunut punkkarinaisten edeottamuksista, eikä hänellä tai hänen tyttärellään ollut tietoa, miltä anarkismiin taipuvainen artisti voisi ylipäätään näyttää. Etenkin prinsessa Margaret oli Willcoxin mukaan innoissaan.

Toisin sanoen Toyah Willcox joi teetä kuningataräidin ja prinsessa Margaretin kanssa, koska he halusivat nähdä, miltä punkrokkari näyttää. Toyah Willcox nautti erityisesti prinsessa Margaretin seurasta ja he viettivät nautinnollisen iltapäivän.

-Minut kutsuttiin St. Jamesin palatsiin juomaan teetä Katharine Hamnettin kanssa, joka on siis kaikkien aikojen kapinallinen. Minulla oli ylläni Willy Brownin mekko, ja hiukseni olivat kirkkaan oranssit keltaisilla raidoilla. Tajusin myöhemmin, että prinsessa Margaret oli luultavasti alkuperäinen punkrokkari, koska hän vain kapinoi ja kapinoi ja kapinoi…, Willcox nauraa Telegraphille.

– Puhuimme punkrockin filosofiasta ja siitä, kuinka se avasi ovia naisille. Se kiehtoi häntä, ja tapasin hänet monta kertaa sen jälkeen.