Flixbus avaa kolme bussireittiä Suomesta manner-Eurooppaan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalainen bussiyhtiö Flixbus laajentaa toimiaan Suomessa. Yhtiö avaa tänä kesänä kolme uutta reittiä Suomen ja manner-Euroopan välillä. Yhtiö liikennöi jo valmiiksi Vaasan ja Varsovan välillä.

Flixbus avaa uuden linjan Tampereen ja Vilnan välillä 28. heinäkuuta. Tämän jälkeen vuorossa on linja Joensuun ja Hampurin välillä sekä Rovaniemen ja Krakovan välillä. Reiteistä pisin on Joensuu-Hampuri, jolle pituutta kertyy noin 2 500 kilometriä ja 40 tuntia.

Tampereelta lähtevä bussi pysähtyy Suomessa Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä ja Helsingissä. Joensuusta lähtevän bussin pysähdyspaikkoja ovat Suomessa Kuopio, Jyväskylä, Heinola, Lahti ja Helsinki. Rovaniemen bussi pysähtyy Suomessa Kemissä, Oulussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Heinolassa ja Helsingissä.

– Suomalaiset ovat tietoisia kuluttajia, ja näemme alalla kasvavaa kiinnostusta maamatkailuun, mikä käy ilmi myös matkustajamäärissä olemassa olevalla Vaasa-Varsova-linjallamme. Tämä tarjoaa mahdollisuuden markkinoiden laajentamiselle uusien reittien myötä, kertoo tiedotteessa Flixbusin Puolan, Ukrainan ja Baltian maiden toimitusjohtaja Michal Leman.

Kahta uusista reiteistä operoi liettualainen Ollex. Kolmatta operoi Estonian Lines. Lipunmyynti uusille reiteille alkaa 8. heinäkuuta.