Saitko viestin Booking.com-palvelusta? Kyseessä voi olla huijaus

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Booking.com on hotellivarauspalvelu, jota monet suomalaisetkin käyttävät. Moni todennäköisesti saakin palvelusta viestejä erityisesti kesälomien aikaan. Niiden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen viikkokatsauksen mukaan Booking.comin nimissä on levitetty huijausviestejä. Ne voivat vaikuttaa päällisin puolin täysin luotettavilta oikeiden hotellitietojen, asiakkaiden oikeiden nimien ja oikeiden hotellivarausten vuoksi. Viestit myös saapuvat Booking.comin palvelun kautta.

Viesteissä olevat linkit johtavat erehdyttävästi hotellin tai varauspalveluin sivuilta näyttäville väärennetyille sivuille. Sivulle syötetyt luottokorttitiedot päätyvät kuitenkin rikollisten haltuun. Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan vaikuttaa siltä, että rikolliset ovat päässeet kalasteluviestien ja haitallisten liitteiden levittämisen avulla esimerkiksi hotellien hallintatileihin.

Huijausviesteissä toimia tai tietoja saatetaan vaatia kiireen tai poikkeustilanteen verukkeella. Viesteissä asiakkaita saatetaan jopa uhkailla. Viestien saajia neuvotaankin olemaan yhteydessä hotelliin puhelimitse ja pyytämään lisävahvistus tietojen tai maksujen tarpeellisuudelle.