Suomalaisista 75 prosenttia aikoo matkailla kesällä kotimaassa

Matkailu · Tim Isokivi

Iso osa suomalaisista aikoo matkailla tänä kesänä kotimaassa. Tämä käy ilmi Suomen matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n teettämästä kyselytutkimuksesta. Syynä korostuu muun muassa kotimaanmatkailun helppous ja turvallisuus.

Peräti 68 vastanneista kertoi matkailevansa pääasiassa vain Suomessa. Innokkaimpia kotimaan matkailijoita ovat 25-44-vuotiaat. Joka neljäs vastaajista kertoi suosivansa kotimaassa lähimatkailua.

Suoma ry:n tiedotteen mukaan matkailuhalukkuus on tänä vuonna korkeampi kuin vuonna 2023, jolloin vastaava luku oli 69 prosenttia. Vastaajista enemmistö, 48 prosenttia kertoo lomailevansa tänä kesänä suomalaisissa kaupunkikohteissa. Suosiossa olivat myös päivämatkat lähiseudulle, ruoka ja ravintolat ja luontokohteet.

Vastaajista 58 prosenttia perusteli Suomessa lomailua sen helppoudella. 44 prosentin syynä oli turvallisuus, 35 prosentin kiinnostavat kohteet ja 31 prosentin edullisuus. Suoma ry:n teettämä tutkimus toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n toimesta 18.-22.- huhtikuuta, ja siihen osallistui 1 000 suomalaista 18-75 vuoden ikähaarukalla.